Vrijwilligers in beeld | Mick en Jim Roodhof

Vrijwilligers in beeld | Mick en Jim Roodhof

Mick en Jim Roodhof, ze zijn moeilijk uit elkaar te halen. Niet alleen voor de Kinderdorp-Pers, maar zeker ook voor de kinderen. De tweeling uit Hoogwoud is vrijwilliger op groep 3, De Yolo Youtubers (Mick) en groep 5, De Crazy Candy Crushers (Jim).

Jim uhhh Mick?
“Ik kreeg vandaag de vraag van een kindje uit de groep van Mick of ik kon helpen om een pallet te tillen”, zegt Jim. De jongens hebben voor de duidelijkheid maar even hun naam op hun shirts geschreven, maar zelfs dan is het lastig voor de kinderen om de broers uit elkaar te houden. “Hoewel we vaker aanvragen bij de vrijwilligersinschrijving of we bij elkaar in één groep mogen, doet het bestuur dat bewust niet waarschijnlijk”, vertelt Mick.

Vrienden
Mick en Jim doen al 7 jaar mee als begeleider. Ieder jaar wel met een aantal vrienden. Als vrijwilliger wordt je vaak met één vriend in een groep ingedeeld. Mick: “Het leuke aan Kinderdorp Opmeer is dat je er ieder jaar weer nieuwe mensen leert kennen. De meeste ken je wel van gezicht, maar omdat je de hele week met elkaar optrekt en ’s avonds spellen doet met de vrijwilligers uit je eigen groep, leer je ze echt kennen. Zo stap je toch sneller op iemand af en maak je een praatje met diegene, als je hem of haar na Kinderdorp tegenkomt.”

Groepshoofd
Mick en Jim zijn dit jaar groepshoofd bij hun groepen. Groepshoofden overleggen dagelijks met het bestuur om te zorgen dat alles in hun groepen lekker verloopt. “Na zoveel jaar vrijwilliger te zijn, wilde ik ook eens deze kant meemaken. Je bent nu een van de oudere vrijwilligers, dus moet je ook de verantwoordelijkheid pakken”, aldus Mick. “Die verantwoordelijkheid pakt het bestuur ook”, zegt Jim, “en dat mag genoemd worden. Wij zetten ons een weekje in voor de kinderen, zij het hele jaar!”

Daken
Tijdens ons gesprek worden Jim en Mick weggeroepen voor het groepshoofdenoverleg. Na het gesprek lopen we nog even terug naar groep 3 voor de foto. Mick en Jim klimmen op het dak van een hutje. Jim: “Is het stevig genoeg, Mick?” Mick: “Ah, dat kan wel, onze kinderen zijn al goed bezig”. Morgen weer een dag om verder te timmeren aan de hutten!