Vrijwilliger in beeld | Kienne Vogel

Vrijwilliger in beeld | Kienne Vogel

Zonder vrijwilligers geen Kinderdorp! We stellen elke dag een topper aan je voor.

Tijdens de lunch spreken we met Kienne Vogel, die geniet van een lekker broodje voor de grote blauwe tent. Normaal is Kienne te vinden bij groep 6, de Prachtige Panda’s. En prachtig vindt ze Kinderdorp Opmeer zeker. “Ik doe al een jaar of drie à vier mee als vrijwilliger. Daarvoor ben ik nog Interessant geweest.” Op de vraag waarom ze eigenlijk ooit is mee gaan doen, komt een twijfelachtig antwoord. “Ik weet het niet zo goed meer. Als kind deed ik altijd mee. Daarnaast ben ik ook actief bij de Gabberweek en hoor je daardoor veel over andere vrijwilligersprojecten in de gemeente. Je stroomt er zo in.” Zo gaat het toch bij veel van onze vrijwilligers. Van kinds af aan heb je hier plezier; dat wil je niet missen als je groep 8 verlaat.

Afwisseling
Het allermooiste van Kinderdorp Opmeer vindt Kienne de gezelligheid. “Iedereen is enthousiast, iedereen wil iets doen. Zowel de kinderen als de vrijwilligers. Groepje 6 is een leuke, kleine en afwisselende groep. De één wil timmeren, de ander gaat liever knutselen.” Het talent van Kiene ligt met name bij het knutselen, “al gingen de muren vandaag erg goed”. Kinderen zijn vandaag al bezig met kapstokjes en hoekjes om je spullen kwijt te kunnen in de hut. De daken laten ze in groep 6 nog even links liggen. Dat doet Kienne ook als het om ingewikkelde puntdaken gaat. “Vrijwilliger Wouter de Groot is hier erg goed in. Hij maakt eerst een tekeningetje en gaat dan aan de slag.” Zo heeft iedere vrijwilliger bij Kinderdorp Opmeer zijn eigen talenten.

Zwemmen
Voor ons gesprek ten einde is, vragen we Kienne nog even snel wat ze vandaag verder gaat doen met groep 6. “Naar de stormbaan, of de schminkhoek. We splitsen vast op, want de jongens willen graag timmeren.” Maar als we samen teruglopen naar de De Prachtige Panda’s is er maar één vraag die gesteld wordt: “Juffrouw, mogen we al zwemmen?”.