Vrijwilliger in beeld | Tim Grootes

Vrijwilliger in beeld | Tim Grootes

Als je bijnaam Paul Rabbering is, dan is het heel logisch dat we je terugvinden in de radiokeet. Tim Grootes uit Aartswoud is na vier jaar huttenbouwen geswitched naar de radio. “Hoewel ik het huttenbouwen nog steeds erg leuk vind, wilde ik nu eens iets anders doen. En ik ben gek op muziek”, vertelt Tim.

Pure verhalen
Normaal draait Tim samen met bestuurslid Pim Stoop op feestjes. Maar hier op het terrein geniet hij vooral van de interviews met de kinderen. “We proberen zoveel mogelijk de kinderen op de radio te krijgen. Hun verhalen zijn echt en heel puur. Voor muziek kun je ook afstemmen op Radio 2.” Maar natuurlijk draait Kinderdorp-Radio ook plaatjes; leuk voor op het terrein. Het meest aangevraagde nummertje? “Dat is die van Lil’ Kleine,  Ronnie Flex en Boef.” Zelf heeft Tim een andere muziekstijl. “Er mag best wat meer soul en jazz aangevraagd worden”, lacht hij.

Luisteraars
Hoeveel luisteraars Kinderdorp-Radio heeft is moeilijk te zeggen. “Er komen wel heel wat leuke reacties binnen. Opa’s, oma’s en moeders vragen plaatjes aan voor hun (klein)kinderen. En mensen wensen ons veel succes. Er zijn zelfs luisteraars op de camping in Frankrijk, kregen we door op Facebook.” Wil je zelf een plaatje aanvragen? Dat kan! Whatsapp naar 06 – 1251 6153 of stuur je verzoekje naar radio@kinderdorpopmeer.nl.

De slaapnacht
Vannacht gaat Tim weer op zoek naar mooie verhalen. “Samen met Ruud, Freek, Luc en Emiel gaan we aan de slag. We werken overdag in shifts van twee uurtjes. Vannacht mag ik mijn tijd helemaal zelf invullen. De één blijft in de radiokeet, de ander staat op het veld met de microfoon.” De vrijwilligers van de radio proberen zo goed mogelijk de slaapnacht te verslaan. Ze lopen mee tijdens de lichtjestocht en proberen tot diep in de nacht op het veld door te gaan tot ze hun ogen echt niet meer open kunnen houden. Luister vanavond gerust mee via 106.1 FM of via de live stream op internet.

Het gewone leven
Morgen is het weer tijd om op te ruimen. Voor Tim begint het gewone leven weer. “Ik studeer autotechniek in Duitsland en dinsdag verdedig ik mijn scriptie.” Iedere ochtend zet Tim extra vroeg zijn wekker: “Dan heb ik nog even de tijd om alles voor te bereiden.”