Vrijwilliger in beeld | Lars Boon

Vrijwilliger in beeld | Lars Boon

“Meedoen hoort er gewoon bij.” Vandaag spreken we Lars Boon, groepsbegeleider van groep 14, De Dolle Dumperts. Hij is druk bezig om de hutten in het plastic te zetten, maar heeft wel even tijd voor een interview in de perstent.

Vrienden
“Als kind heb ik ieder jaar meegedaan”, vertelt Lars, die je misschien wel kent als zanger van de band Shepherds Pie. “Meedoen hoort er wel een beetje bij als je als jongere in Hoogwoud woont. Iedereen doet mee, veel vrienden ook”, vertelt Lars. Hij is al vijf jaar vrijwilliger en melde zich aan zodra hij achttien jaar was.

Shirt
Wat er zo leuk is aan Kinderdorp Opmeer? Lars: “Het is heerlijk om de hele week te klooien met de kinderen en lekker bezig te zijn”. Dat klooien valt in de smaak bij zijn groep. “Een paar meiden zijn helemaal lyrisch. Vandaag hebben ze mijn arm getatoeëerd met stiften en hun namen op mijn shirt geschreven.” De shirts zijn bij vele vrijwilligers een collectorsitem. “Ik bewaar ze zeker, maar ze komen nooit meer uit de kast”, vertelt hij lachend.

Groene zone
In de groene zone, de tijd die vrijwilligers na het eten hebben om even naar huis te gaan, geeft Lars zijn shirt graag aan zijn moeder. “Zij wast ‘m even snel zodat ik de volgende dag weer een schoon shirt heb.” Wat een topmoeder! Want zo kan Lars de groene zone gebruiken om even bij te komen, te slapen en te douchen.

Slaapnacht
Dat slapen zit er vannacht niet echt in. “Ik loop wacht van 03.00 tot 05.00 uur. Daarvoor en daarna probeer ik nog even te slapen, maar het wordt een rommelig nachtje.” De meeste kinderen in groep 14 zeggen dat ze de hele nacht wakker blijven. Hopelijk sleept dat Lars een beetje door de nacht heen. “Als het zwaar wordt, ga ik wel even in een hut kijken en chips eten met de kinderen.”

Succes vannacht, Lars!