Vrijwilliger in beeld | Wendy Bouws

Vrijwilliger in beeld | Wendy Bouws

Vandaag nemen we een kijkje bij de schminkhoek en komen daar Wendy Bouws tegen met een penseel in haar hand. Het is een enorme drukte bij de populaire schminktent, maar als de kinderen naar huis zijn heeft Wendy even tijd voor ons.

Voordelen
“Mijn dochter timmert mee, dit jaar in groep 16  bij de Heftige Hackers. Ik vind het enorm leuk om mee te helpen bij Kinderdorp Opmeer. Ik houd van tekenen en dan kom je al snel in de schminkhoek terecht”, vertelt Wendy, die al vier jaar meedoet als vrijwilliger. Het voordeel van Wendy als vrijwilliger en moeder is dat ze de hele dag kan zien hoeveel plezier haar dochter heeft. “Morgen doet Rory mee aan de voorrondes van de talentenjacht. Daar ga ik zeker even een kijkje nemen.”

Digitaal
De dames van de schminkgroep zijn, onbewust, helemaal met het thema ‘online’ bezig. “We hebben een app-groep waarin we al voor Kinderdorp Opmeer contact met elkaar zoeken. Hierdoor weet iedereen hoe laat op welke dag ze er moet zijn. De leukste creaties fotograferen we en zetten we in de app-groep. Zo inspireren we elkaar, maar hebben we meteen een aantal voorbeelden voor de kinderen”, aldus Wendy.

Tatoos
De dames krijgen met name vragen om tatoos te maken. Wendy: “We beschilderen niet zo veel gezichten. My Little Pony is helemaal hot, net als Ajax”. Op de vraag wat Wendy het liefst maakt, heeft ze eigenlijk geen antwoord: “Het leukste plaatje: jeetje… Het mag wel een beetje uitdagend zijn. Een leeuw, of een konijn, of… alles is goed, maar ik houd niet zo van de voetballogo’s.”

De schminkhoek is morgen open van 12.00 tot 15.00 uur. Wil je tijdens de Univé Hollands Noorden Lichtjestocht een mooie afbeelding geschminkt? Kom dan even langs en zorg dan vooral dat je niet nat wordt!